Клубът на милиардерите има нов член

Брайън Армстронг, изпълнителен директор на Coinbase, сега е един от най-богатите хора в света

Клубът на милиардерите има нов член

Снимка: Unsplash

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Клубът на милиардерите стана по-голям, след като изпълнителният директор на Coinbase Global Inc Брайън Армстронг се присъедини към него. Криптоборсата, която стана публична снощи и беше оценена на 85.8 млрд. долара при дебюта си в Nasdaq, го превърна моментално в мегамилиардер, пише CNN.

Ocнoвaнa пpeз 2012 г., бaзиpaнaтa в Caн Фpaнциcĸo фиpмa е използвана от 56 млн. потребители в глобален мащаб и е посредничила за прехвърлянето на приблизително 223 млpд. дoлapa aĸтиви. Платформата за търговия с цифрови валути позволява на потребителите да купуват и продават над 40 различни активи, включително Bitcoin, Ethereum и Litecoin.

Преди да стане изпълнителен директор на Coinbase, 38-годишния Армстронг е бил софтуерен инженер в платформата за краткосрочно отдаване на имоти Airbnb за около година, започващ през 2011 г. Преди това е бил главен изпълнителен директор и основател на UniversityTutor.com - онлайн директория за уроци - в продължение на почти десетилетие.

Според класацията на милиардерите Bloomberg's Billionaire Index Армстронг e на 173 място, притежавайки 12.6 млрд. долара.

След дебюта на Coinbase в социалната мрежа Twitter Армстронг написа, че „гледаме към бъдещето, ние сме постигнали само малка част от това, което сме замислили да направим като компания“.

Коментари: 0