Кофас – надеждният партньор в управлението на риска

В продължение на 70 години Кофас, световен лидер в кредитното застраховане

Кофас – надеждният партньор в управлението на риска
876 ~ 2 мин. четене
Близо 80% от фирмите в световен мащаб се налага да се справят с неплащания и просрочени плащания от техните клиенти. Цели 25% от фирмените фалити са свързани с неплатени фактури. Това са числа, които няма как да не изострят вниманието на предприемачите и мениджърите.

Решението? Превантивни действия, свързани със застраховка на плащанията, оценка на рисковете и проучване на длъжниците - предоставяни от надежден партньор като Кофас.

Милена Виденова, управител на Кофас за България:

"Успехът в бизнеса означава отдаденост на това, което правиш най-добре. За всичко останало, включително и за управлението на риска и защитата на плащанията, има партньори като Кофас".

Мащаб на компанията

В продължение на 70 години Кофас, световен лидер в кредитното застраховане, помага за развитието на бизнеса на множество компании и допринася за създаването на устойчив растеж в световен мащаб. Всеки ден над 4 000 служители на компанията от 70 националности по света осигуряват защита на продажбите на своите 37 000 клиенти в над 200 страни.

А в продължение вече на 23 години Кофас е лидер и на българския пазар, предоставяйки безценен опит по целия цикъл на управление на кредитния риск: производство и търговия с бизнес информация, застраховане от неплащане и фалит и събиране на фирмени вземания.

Професионалистите в Кофас съветват своите клиенти на всеки един етап от бизнес цикъла, с цел да помогнат при оценката на техните рискове и вземане на правилни решения. Така те осигуряват защита на компаниите срещу просрочени вземания, които застрашават бизнеса и заплашват съществуването на компаниите.

Оптимизиране на кредитния цикъл

В Кофас имат една основна мисия и тя е да защитят компаниите - от малки и средни предприятия до международни корпорации - от неплащане по извършени сделки. С тази цел са проектирали редица решения в областта на кредитното застраховане, които покриват четири основни нужди на фирмите: да застраховат вземанията си, да поемат приемливи рискове, да минимизират загубите и да оценят пазарните си възможности. По този начин Кофас съдейства на компаниите да постигнат своите търговски цели, да контролират по-добре печалбата си и да спечелят пазарен дял чрез оптимизиране на своя кредитен цикъл.

Благодарение на своите подробни и изчерпателни анализи на държави, отрасли и кредитен риск, Кофас може да бъде ценен партньор на всеки клиент в оценката на рисковете, пред които е изправен бизнесът, както и в защитата от тях.

Текстът е част от книгата "Успешните компании" 2018.
Подкрепи Economic.bg