Компания за телефони е оценена на над $1 млрд. без нито една доставка

Тази седмица се очаква да бъде обявена датата, на която ще започнат продажбите на Essential Phone

Компания за телефони е оценена на над $1 млрд. без нито една доставка

Компанията Essential, която всъщност е новият стартъп за смартфони на създателя на Android Анди Рубин, е оценена на над 1 млрд. долара. По-интересното в случая обаче е, че компанията е получила високата оценка без все още да е доставила нито едно устройство до краен клиент, пише електронното издание The Verge.

Решението на международната компания в областта на производствените услуги FIH Mobile Limited да инвестира 3 млн. долара в Essential в замяна на около 0.25% дял от новоизлюпената компания е причина за заключението на Тим Кулпан, колумнист от Bloomberg.

По-ранни оценки от юли определяха стойността на стартъпа на Рубин на около 997 млн. долара, затова преминаването на границата от 1 млрд. долара беше единствено въпрос на време. Това, разбира се, са добри новини за Essential, особено като се има предвид, че компанията е все по-близо да пусне на пазара първия си продукт.

Засега не е ясно кога ще бъде пуснат в продажба Essential Phone. Рубин обеща, че информацията за официалната дата на пускане трябва да бъде огласена тази седмица. Устройството вече беше значително отложено, тъй като първоначално беше заявено, че продажбите му започват през юни.

Бъдещият Essential Phone ще бъде с безрамков дисплей, очаква се да работи с чист Android, без особено модификации, а Рубин обеща устройството да получава актуализации за сигурността всеки месец. Освен това преди дни той публикува снимки от производствената поточна линия на компанията си.

Коментари: 0