Компанията зад Pokémon Go готви нова AR игра, този път за Хари Потър

С първата си игра за добавена реалност компанията Niantic предизвика глобална мания сред стотици милиони потребители

Компанията зад Pokémon Go готви нова AR игра, този път за Хари Потър
Компанията Niantic, която преди година взриви потребителската и бизнес среда с играта Pokémon Go, сега разработва нова, този път посветена на магическия свят на Хари Потър. 

„Играта ще използва съвременната AR (добавена реалност, бел.р.) мобилна технология и ще позволи на играчите да влязат в приключения, да учат и правят магия, да откриват мистериозни артефакти и да се сражават с легандарни зверове и емблематични герои, докато  изследват кварталите и градовете в реалния свят“, се казва в прессъобщението на компанията до медиите, цитирано от Business Insider. 

Припомняме, че Pokémon Go стана глобална мания сред милиони потребители по света. Тя бе свалена над 750 млн. пъти и генерира приходи за 1.2 млрд. долара. 

Harry Potter Wizards Unite е описана като мобилна игра. Тя вероятно ще бъде достъпна както за iOS, така и за Andorid устройства, каквито са и предишните продукти на  Niantic

Все още няма обявена дата, но се очаква тя да се появи до края на 2018 г. В прессъобщението се посочва, че повече информация за новата игра ще бъде обявена догодина. 

Niantic е известна с това, че използва геолокацията на смартфона и функциите за добавена реалност, което означава, че Harry Potter: Wizards Unite ще позволи на играчите да взаимодействат с реалния свят чрез камерата на своето устройство. 

Компанията си партнира с новото гейминг студио на Warner Bros – Portkey Games, за да създаде предстоящите видео игри и приложения, вдъхновени от магическия свят на Дж. К. Роулинг. 
Коментари: 0