Компанията зад Pokémon Go готви нова AR игра, този път за Хари Потър

С първата си игра за добавена реалност компанията Niantic предизвика глобална мания сред стотици милиони потребители

Компанията зад Pokémon Go готви нова AR игра, този път за Хари Потър
660 ~ 1 мин. четене
Компанията Niantic, която преди година взриви потребителската и бизнес среда с играта Pokémon Go, сега разработва нова, този път посветена на магическия свят на Хари Потър. 

„Играта ще използва съвременната AR (добавена реалност, бел.р.) мобилна технология и ще позволи на играчите да влязат в приключения, да учат и правят магия, да откриват мистериозни артефакти и да се сражават с легандарни зверове и емблематични герои, докато  изследват кварталите и градовете в реалния свят“, се казва в прессъобщението на компанията до медиите, цитирано от Business Insider. 

Припомняме, че Pokémon Go стана глобална мания сред милиони потребители по света. Тя бе свалена над 750 млн. пъти и генерира приходи за 1.2 млрд. долара. 

Harry Potter Wizards Unite е описана като мобилна игра. Тя вероятно ще бъде достъпна както за iOS, така и за Andorid устройства, каквито са и предишните продукти на  Niantic

Все още няма обявена дата, но се очаква тя да се появи до края на 2018 г. В прессъобщението се посочва, че повече информация за новата игра ще бъде обявена догодина. 

Niantic е известна с това, че използва геолокацията на смартфона и функциите за добавена реалност, което означава, че Harry Potter: Wizards Unite ще позволи на играчите да взаимодействат с реалния свят чрез камерата на своето устройство. 

Компанията си партнира с новото гейминг студио на Warner Bros – Portkey Games, за да създаде предстоящите видео игри и приложения, вдъхновени от магическия свят на Дж. К. Роулинг. 
Подкрепи Economic.bg