Коя е най-полезната диета за здравето ни

Този режим има ключови предимства за отслабване, поддържане на ума ви остър и защита на сърцето и мозъка

Коя е най-полезната диета за здравето ни

Снимка: Pixabay

Скорошни проучвания сочат, че диетата, включваща прясна риба, зеленчуци, зехтин, ядки, боб и пълнозърнести храни е от ключово значение за здравословния начин на живот. 

Все повече изследвания показват, че планът за хранене, съсредоточен върху зеленчуци, протеини и здравословни мазнини, има ключови предимства за отслабване, поддържане на ума ви остър и защита на сърцето и мозъка. 

Този тип режим на хранене се нарича с много имена, от "растителна" до "средиземноморска" диета. Някои хора в този режим ядат яйца и млечни продукти, месо и риба или всичко това; други са вегетарианци и се въздържат изцяло от месо и животински продукти.

Режимът на хранене е тясно свързан със здравословното остаряване, по-добрата мобилност, по-малък риск от хронични заболявания, рак, сърдечни заболявания и подобрена когнитивна функция.

Гуинет Потроу е един от най-големите привърженици на този тип хранене. Нейният режим включва зеленчуци, морски дарове, зехтин и вино. Ако и вие решите да последвате нейния пример е необходимо поне за три месеца да ограничите приема на преработени храни, сладкиши, пържени храни, червено месо, сирене, масло и маргарин.

Коментари: 0