10 красиви градчета в Европа, които трябва да посетите (снимки)

Те са интересни и живописни за посетителите

10 красиви градчета в Европа, които трябва да посетите (снимки)

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Европа е пълна с изненади и красиви места за посещение. Ако решите да пътувате из не толкова популярни и претъпкани с туристи места, може да добавите в списъка си тези красиви и интересни малки градчета, които ще ви пленят със своята неподправена красота, интересна архитектура и живописна природа.


10. Ротенбург об дер Таубер, Германия 

Ротенбург об дер Таубер се намира в Бавария и е един от най-красивите и известни градове в Германия. Той е изключително романтичен и целогодишно можете да се насладите на тихи разходки из стария град. 


9. Лаутербрунен, Швейцария

Този живописен град е известен с водопада, който се намира в близост до него. Хора от цял свят посещават Лаутербрунен, за да се насладят на невероятната гледка. 


8. Рейн, Норвегия


Това е може би най-интересният град в цяла Норвегия. Не е изненадващо, че през 70-те години той бе определен като най-красивото място в цялата страна. Градчето е закътано в подножието на внушителни вертикални планини и живописния връх Рейнбергенинген. Рейн все още има очарованието на риболовните селища в Северна Норвегия.


7. Лунгерн, Швейцария

Зелени полета, тюркоазени води и красиви живописни къщи правят това райско кътче толкова интересно за туристите.


6. Динан, Белгия

Динан е очарователно белгийско градче, разположено близо до френската граница. Ако решите да посетите красиви и не толкова претъпкани красиви европейски кътчета, това може да бъде вашата дестинация. 


5. Гитхорн, Холандия

Гитхорн е приказно градче в Холандия, заобиколено от вода. Намира се в Националния парк Weerribben-Wieden. Най-впечатляващи са многобройните сгради, покрити със сламени покриви, както и мостовете, които свързват различните острови в зеленината, която е навсякъде. 


4. Байбъри, Англия


Байбъри е идилично градче, популярно с очарователната улица Арлингтън Роу. Каменните вили са построени през 17-ти век. Днес това е едно от най-фотографираните места в района. 


3. Халщат, Австрия


Градчето Халщат е потънало в прекрасния природен пейзаж на Алпите и е заобиколено от планини с височина над 3000 метра. Това го прави неустоимо място за всеки. На този пейзаж трудно може да се устои.


2. Колмар, Франция


Колмар е едно от най-красивите градчета във Франция с калдъръмени улички и красиви къщи, датиращи от Средновековието. Намира се в средата на елзаски лозя, което го прави важен център в т.н. "Път на елзаските вина".


1. Манарола, Италия


Манарола е едно от петте градчета на Чинкуе Тере и е може би най-сниманото. То е известно с неговата пъстрота, фантастични ресторанти и красива архитектура - толкова много цветни къщи, сгушени на скала. 
Коментари: 0