Кутийка срещу 2300 долара на месец – това предлага наемния пазар в Сан Франциско

За тези пари наемателите ще се „ширят“ на 10 квадратни метра, без да имат баня в стаята

Кутийка срещу 2300 долара на месец – това предлага наемния пазар в Сан Франциско

Снимка: zumper.com

Сан Франциско в момента може да се определи като най-скъпият град за живеене в САЩ, поне от гледна точка на пазара на наеми. Bussiness Insider е изчислил, че през май типичният наем там надхвърля 4500 долара на месец, което е над 2.5 пъти над националното ниво.

Градът е толкова безобразно скъп, че някои хора са се примирили да плащат 1200 долара, за да спят на двуетажни легла, с други хора в стаята, за да спестят от наем, пише изданието.

С помощта на платформата за наемане на имоти Zumper, Business Insider е открил най-малкия апартамент в Сан Франциско, а цената за наемането му е шокираща. Срещу 2295 долара месечно, наемателите получават апартамент с площ от малко над 10 кв. метра, в затънтена част на центъра.

Както може да се предполага става въпрос за една стая, в която са набутани всички жизнено необходими уреди и помещения. Студиото обаче няма баня и трябва да се използва общата на етажа.

Мивката е точно до входната врата, а кухнята се състои от мини хладилник и почти нищо друго.
По някакъв начин е „вмъкнат“ триъгълен килер, който също е до входната врата.

Стаичката разполага само с един прозорец и един отоплителен уред. Според обявата помещението разполага с миялна машина и пералня, но от снимките не се вижда такова нещо, а и в 10 квадрата е трудно да си представим, че могат да се наместят такива обемни уреди.
Коментари: 0