LG и Samsung откриват нови заводи в САЩ

Те ще произвеждат битова техника

LG и Samsung откриват нови заводи в САЩ

Две от най-големите корейски компании -  Samsung и LG, планират да построят нови заводи на територията на САЩ. Те ще инвестират по няколко стотин милиона долара и ще отворят нови работни места.

В началото на март LG обяви, че ще строи завод в щата Тенеси, който през 2019 г. ще започне да произвежда перални машини. В предприятието на стойност 250 млн. долара ще работят 600 души.

Тази седмица висш мениджър на Samsung потвърди, че компанията също планира да построи нов завод в САЩ. Проектните работи вече да започнали и Samsung преговаря с властите на пет американски щата, съобщи корейското издание The Investor, цитирано от Technews.bg.

Все още не са известни подробности за предприятието, но се очаква Samsung да направи официално изявление, след като бъде взето окончателно решение. Според източници на "Уолстрийт Джърнъл", компанията ще вложи не по-малко от 300 млн. долара в предприятието и ще пренесе в него част от мексиканското си производство на битова техника.

Samsung обмисля също разширяване на производствените мощности в Dacor – американски производител на луксозни уреди, придобит миналата година.

Плановете на корейските гиганти идват на фона на протекционистките заплахи от президента Доналд Тръмп, който предупреди чуждестранните компании да започнат да произвеждат в САЩ, за да не им се наложи да плащат големи мита.

Коментари: 0