Lidl откри 89-ия си магазин в България

През 2018 плановете на компанията включват отварянето на още 5 нови магазина

Lidl откри 89-ия си магазин в България

Германската верига Lidl отвори 23-ия си магазин в София, в кв. Драгалевци. Обектът се намира на бул. „Черни връх“ 179 и вторият в София, който компанията открива тази година.

Магазинът следва концепцията за по-модерни и удобни пространства за клиентите и като всички нови обекти на веригата има висока енергийна ефективност на сградата. Помещението е с по-прегледна подредба, която улеснява пазаруването, както и с обособени продуктови секции.

Сред иновациите е и интегрирането на концепция, обособяваща различни зони в магазина – т.нар. магазин в магазина, където на определена площ и по определен формат се презентират всички артикули от дадена продуктова група.

През 2018 г. плановете на компанията включват отварянето на поне 5 нови магазина в София, Варна и Пловдив.

„С тази локация на детелината на бул. „Черни връх“ и Околовръстен път ще дадем възможност и на жителите на кварталите в полите на Витоша да имат достъп до удобна локация, от която могат да избират от нашия богат асортимент от продукти с оптимално съотношение качество-цена“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“.

„Щастлив съм, че днес отваряме първия магазин Lidl в Район „Витоша“ – отдавна очакван от всички жители от близките квартали. Надяваме той да не е последният и скоро да зарадваме жителите на района с още удобни локации за пазаруване на асортимента на веригата“, каза инж. Теодор Петков, кмет на Район „Витоша“.

Коментари: 0