Лихтенщайн разследва Цветан Василев за пране на пари

Властите в страната са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него

Лихтенщайн разследва Цветан Василев за пране на пари
Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари, съобщава "Хоризонт", позовавайки се на свои източници. Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него.

Според информация на "Хоризонт" запитване е изпратено и до българската прокуратурата, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ. От държавното обвинение потвърдиха за "Хоризонт", че има такова запитване.

Пред БГНЕС адвокаътът на Василев Константин Симеонов заявява, че чува за пръв път.  "На делото до миналата седмица нямаше нито ред за това. Ако прокуратурата по някакъв начин знае, това не е обективирано в материалите по делото", каза адвокат Симеонов.

Той припомни, че през последните седмици се появиха много дезинформации във връзка с Цветан Василев, включително и интервюта, които адвокатът въобще не е давал. "Не кореспондирам с никого, но въпреки това се появиха мои "интервюта", които не съм давал по сайтовете", каза защитникът на Цветан Василев.

"Преди да видя черно на бяло искането на Лихтенщайн не мога да го коментирам. Ако има наистина някакво такова разследване, трябва да видим документи, които са свързани с него. Засега нямам нито от сръбския колега, нито от прокуратурата каквато и да било информация за подобно нещо, нито от г-н Василев", добави Константин Симеонов.
Коментари: 0