Лондон е готов да плати до €40 млрд. за Brexit

За целта Брюксел трябва да се съгласи на търговско споразумение

Лондон е готов да плати до €40 млрд. за Brexit
Великобритания е готова да плати до 40 млрд. евро на Европейския съюз, за да излезе от общността, пише The Sunday Telegraph. Според високопоставени британски представители това е единственият начин да се направи пробив в преговорите. 

Ако Брюксел се съгласи да преговаря за бъдещо търговско споразумение, Лондон ще се съгласи да плати на Европейския съюз. Британското правителство ще публикува два документа, които ще помогнат за плавното излизане на Обединено кралство от общността.

Представители на правителството твърдят, че документите се отнасят до преходното митническо споразумение, както и разрешаване на въпроса с границата в Северна Ирландия. Очаква се документите да бъдат публикувани на 14 август. 

Европейският съюз предлага Великобритания да плати 60 млрд. евро за покриване на поетите ангажименти към бюджета и постигането на значителен напредък в уреждането на британските финансови задължения.

Високопоставен източник на правителството заяви, че позицията на Лондон е 30 млрд. евро, но приемливата сума е 40 млрд. евро.
Коментари: 0