Лондонската борса за метали забрани пиенето в работно време

Решението не е свързано с конкретен инцидент

Лондонската борса за метали забрани пиенето в работно време

Снимка: London Metal Exchange

Дните на дългите обеди с алкохол приключват за брокерите на лондонската борса за метали (London Metal Exchange), тъй като ръководството въведе забрана за пиене в работно време. Забраната засяга около 120 служители - от търговци до чиновници - на девет различни фирми, които работят в „Ринга“, или т.нар. "под на борсата".

Този ход идва след налагането на подобни правила за употребата на алкохол и наркотици от Lloyd's of London по-рано тази година.

"LME оценява високите стандарти, поддържани от нейните членове, и формализира общата позиция, че персоналът не трябва да консумира алкохол преди извършването на бизнес", заяви говорител.

BBC коментира, че решението не е свързано с някакъв конкретен инцидент, но борсата се сблъска с критики по-рано тази година, след като един от клиентите ѝ бе домакин на коктейл в клуба на Playboy в Mayfair, използвайки марката LME.

През май борсата назначи първата си жена председател Гей Хюи.

Деветте фирми, които работят на търговската площадка, в момента се консултират с LME, за да решат как най-добре да наложат новите регламенти, които не са ограничени до типичния работен ден от 9.00 до 17.00 ч.
Коментари: 0