Мадуро ще инвестира в съвременна противовъздушна отбрана

Той отправи предизвикателно послание към страните, които искат да го свалят от власт

Мадуро ще инвестира в съвременна противовъздушна отбрана

Снимка: БТА

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че ще насо чи средства за закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, предадоха световните медии. Това се случи по време учения в чест на 200-годишнината от независимостта на Венецуела. 

"Венецуела ще насочи средства към закупуване на съвременни системи за противовъздушна и противоракетна отбрана", заяви Мадуро при откриването на военните учения в страната, които се провеждат от 10 до 15 февруари. 

Той подчерта, че ще се отделят достатъчно средства, така че войниците на Венецуела да получат най-съвременните системи за противоракетна и противовъздушна отбрана и по този начин отправи предизвикателно послание към страните, които искат да го свалят от власт.

"На Венецуела й предстои да отчете опита на предишни операции и да прецени какви сценарии съществуват за възможни военни заплахи", каза още Мадуро. 

След като на 10 януари той встъпи отново в длъжност Николас Мадуро обясни, че през втория си президентски мандат (2019-2025) ще акцентира върху укрепване на военната сила в страната. 
Коментари: 0