Магистралите вече с 4G покритие от Telenor

От днес до 10 юни 2017 г. всички частни клиенти, които все още ползват SIM-карти без достъп до 4G мрежата, могат да ги заменят безплатно във всеки магазин на оператора

Магистралите вече с 4G покритие от Telenor
3386 ~ 2 мин. четене
Към края на април 4G/LTE мрежата на Теленор вече покрива над 6500 километра основни пътища и магистрали в страната. 

В резултат от изпълнението на програмата за разширение и оптимизация на мрежата от „четвърто поколение“ на оператора, 4G мрежата на Теленор вече покрива над 700 километра, или 95% от магистралите, както и над 2800 километра (95%) първокласни и повече от 3000 километра (77%) второкласни пътища в България . 

В момента 4G мрежата на Теленор обхваща 610 селища с население над 1000 жители и много други по-малки, като над 200 от тях бяха добавени чрез разширение на покритието през последните няколко месеца. 

Към 5 май 2017 г. 4G мрежата на Теленор покрива 89.06% от населението на страната.

Пълна информация и карта на покритието на мрежата на Теленор е налична на интернет страницата на оператора. 

Разширението на покритието и оптимизацията на 4G мрежата на компанията са сред причините Теленор да отчете ръст от 134% в общото потребление на мобилен интернет през първото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период на 2016 г. 

Към края на април 2017 г., трафикът на данни през 4G мрежата на компанията e вече 52,5% от общия мобилен интернет трафик на оператора. 

С цел подобряване на потребителското изживяване и качеството на услугите, от днес до 10 юни 2017 г., всички частни клиенти на абонаментните планове на оператора, които все още ползват SIM-карти без достъп до 4G мрежата, могат да ги заменят напълно безплатно във всеки магазин на Теленор в страната. Замяната на SIM-картата не е задължителна и по никакъв начин няма да се отрази върху действащите договорни отношения между клиентите и оператора. 

Всеки клиент на оператора може да провери дали неговата SIM-карта поддържа 4G достъп като изпрати безплатен SMS до кратък номер 144. 

Теленор напомня, че за да имат достъп до 4G мрежата на компанията, освен съвместима SIM-карта, потребителите трябва да бъдат в покритието на 4G мрежата, да имат съвместим телефонен апарат и абонаментен или предплатен план с 4G достъп. 
Подкрепи Economic.bg