Марешки няма да се откаже доброволно от имунитета си

Депутатът от „Воля“ иска анкетна комисия да реши дали е виновен, или не

Марешки няма да се откаже доброволно от имунитета си
Депутатът от партия “Воля“ Веселин Марешки и зам.-председател на Народното събрание няма да се откаже доброволно от имунитета си. Това обяви самият той по време на брифинг в парламента. Изявлението му идва в отговор на внесеното от главния прокурор Сотир Цацаров искане до парламента имунитетът на трима депутати да бъде свален, за да могат да бъдат разследвани. Сред другите депутати е и Делян Добрев от ГЕРБ, но той обяви, че още в понеделник е внесъл доброволно искане имунитетът му да бъде свален.

Искането за снемането на имунитета на Марешки е във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжна прокуратура Варна. Той е обвинен за изнудване на двама души.
„От 2014 г. в опит да ми бъде заграбен бизнесът ме въртят в едно измислено дело за изнудване за около 5000 лв.“, каза Марешки. Според него „някой си прави някаква постановка, завежда се дело, вкарва се в съда и никой не знае каква е цялата истина“.

С цел публичност на случая Марешки ще поиска в парламента да се създаде специална комисия, в която да бъдат представени всички документи, СРС-та и показания. „Нека всички вие, комисията, гражданите да дойдат и да решат съдбата на Веселин Марешки, а аз ще си търся правата след това от тези, които ми скалъпиха този нелеп процес“, коментира депутатът.
Коментари: 0