Мария Габриел е избрана за трети път за зам.-председател на ЕНП Жени

За председател на организацията единодушно бе преизбрана Дорис Пак

Мария Габриел е избрана за трети път за зам.-председател на ЕНП Жени

Снимка: Facebook

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел днес бе преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП Жени. Това се случи по време Конгреса на ЕНП Жени в Любляна, Словения. 

"Чест и отговорност е преизбирането ми за трети път за заместник-председател на EPP Women. Благодаря на всички за доверието и признанието! Това ми дава още повече сили да отстоявам решително каузите, свързани с правата на жените. Европа лидер означава да дадем равни възможности на всички да разгърнат своя потенциал, да покажат таланта и способностите си – това е в сърцевината на нашия европейски подход, основан на ценности", написа Габриел в профила си в социалната мрежа Facebook. 

За председател на организацията единодушно бе преизбрана Дорис Пак. Общо 34 дами упражниха правото си на глас от всички женски организации, членове на ЕНП, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.На събитието присъства и Даниела Димова от НИС на Жени ГЕРБ. 

Освен избора на ръководство на ЕНП Жени, в Любляна бяха поставени нови теми, като приобщаването на женски организации и от други държави извън ЕС. Бяха начертани нови цели, свързани с достигане на по-голям процент на жените в ЕП и местните парламенти. Обсъдиха се и актуални въпроси, касаещи положението на жените от Западните Балкани.

Коментари: 0