Мъск: Тестовете на Falcon Heavy стартират до 4 месеца

Ракетата Falcon Heavy е планирана да превозва туристи до Луната

Мъск: Тестовете на Falcon Heavy стартират до 4 месеца

Снимка: YouTube Screenshot

948 ~ 1 мин. четене

Определено може да се каже, че седмицата е добра за Илън Мъск. Отличното му представяне по време на годишната среща на акционерите на Tesla бе съпътствано от новината за ръст на акциите на компанията и влизането ѝ в престижната класация Fortune 500.

Но няма как вниманието да не бъде насочено и към другото отроче на визионера – авио-космическата компания SpaceX.

SpaceX има планирани редица мероприятия през следващите седмици и месеци, в това число и изстрелването в орбита на първия българския сателит BulgariaSat-1. Интересът към дейността на компанията е огромен и потребителите не се свенят да проявяват любопитството си директно. В отговор на потребителски въпрос в социалната мрежа Twitter Илън Мъск сподели актуална информация за ракетата Falcon Heavy, която се очаква много скоро отведе хора на пътешествие до Луната.

В свой туит в социалната мрежа Мъск потвърди, че тестовете на ракетата ще стартират още това лято и тя ще бъде изстреляна до 4 месеца.

Falcon Heavy е една от най-мощните ракети в света, която ще може да извежда до 54 тона полезен товар и екипаж в ниска околоземна орбита. Ракетата ще бъде използване за превоз на туристи до Луната, които се очаква да стартират в началото на идната 2018 г. Цялото пътуване би трябвало да е  продължителност от шест до седем дни, пише изданието Futurism. Идеята трябваше да дебютира през 2013 г., но инциденти попречиха на компанията да осъществи първоначалния си план и отвориха допълнителна работа на инженерите.

Falcon Hevay вероятно ще изиграе важна роля и в подготовката на SpaceX за дългоочакваните първи пилотирани мисии до Марс, които се очаква да стартират до 2025 г. Преди това Falcon Heavy ще изпраща космически апарати до повърхността на Червената планета.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg