Метростанция \"Витоша\" готова през юни

Днес Йорданка Фандъкова ще инспектира работата по новата спирка на метрото

Метростанция \
4502 ~ 1 мин. четене
Метростанция "Витоша", която е част от разширението на линия две на метрото от станция "Джеймс Баучер" по продължение на бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна", ще бъде завършена през юни.

Станцията ще има 6 входа, като общата й цена е над 42 млн. лв. Участъкът е с дължина над 1 километър и се очаква отсечката да се използва от 370 000 пътници дневно. 

Днес строежът на метростанция "Витоша" ще бъде посетен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, която ще инспектира строителните дейности по обекта, предаде Нова ТВ. 

Припомняме, че вече започна и строежът на третия лъч на метрото, който се очаква да бъде окончателно готов през 2019 г. Строителството на трасето е дългоочаквано, защото новата линия ще свързва кварталите Горна баня и Овча купел с Хаджи Димитър, минавайки през центъра. 

Първата част от третия лъч е 7-километров участък, разделен на три отсечки с различни изпълнители, договорите с които бяха подписани в края на септември. Срокът за изграждане на трасето със 7 метростанции е 4 години. Общата стойност на проекта е малко над 195 млн. лв.
Подкрепи Economic.bg