Microsoft предупреждава, че технологиите разсейват служителите

Компанията посочва опасностите от „постоянната свързаност”

Microsoft предупреждава, че технологиите разсейват служителите

Технологиите могат да разсейват служителите, вместо да ги прави по-продуктивни. Това предполага ново проучване, проведено от софтуерния гигант Microsoft, пише BBC.

Голяма част от 20-те хил. анкетирани служители от Европа са казали, че постоянният поток от имейли, съобщения и известия им пречи да се съсредоточат. Други пък са заявили, че технологиите ги възпират да са по-продуктивни. Според експерт, много от служителите са страдали от високи равнища на технологичен стрес.

Докладът, който се основава на възгледите на 21 европейски народа, включително британският, гласи, че само 14.1% от служителите на континента са заявили, че се чувстват силно продуктивни.

„Модерните служители имат изобилие от технологии на върха на пръстите им. Тази наличност обаче не е задължително да въздейства положително”, гласи документът от Microsoft. Безспирните обновявания и известия, пристигащи от социалните мрежи, са направили хората по-малко продуктивни, както и други фактори, свързани с технологиите.

Microsoft посочва опасностите от „постоянната свързаност”, която води до очаквания, че персоналът на дадена компания ще отговаря по всяко време на съобщения. Тези „гъвкави” работни режими, които много компании са възприели, често са дошли заради предположението, че хората, които работят повече часове, ще са по-продуктивни.

Коментари: 0