\"Язаки\" вдига заплатите и наема нови служители в Димитровград

В резултат на промените доходът на операторите с 6-месечен стаж в Язаки стига до 940 лв.

\
11315 ~ 1 мин. четене

От 1 март "Язаки" вдига заплатите на операторите в завода си в Димитровград. Стартовото брутно възнаграждение става 575 лв., а след 6 месеца трудов стаж операторите ще получават 600 лв. От компанията съобщиха още, че служителите ще получават няколко различни бонуса към основната заплата, с които крайната стойност на брутното възнаграждение на служителите в димитровградския завод може да достигне 940 лв.

"Язаки" в Димитровград въвежда и бонус система, която е обвързана с липсата на отсъствия от работното място. Всеки оператор, който спазва своя месечен график, ще получи още 280 лв. към основната си заплата. Допълнителните придобивки за служителите се увеличават и с двойно по-високата стойност на ваучерите за храна, която от 1 януари вече е 60 лв.

Част от социалната програма на японската компания в Димитровград включва предоставянето на безплатен транспорт на служителите си, двустепенно меню в столовата на завода срещу 50 стотинки и 24-часово медицинско обслужване.

В началото на годината ръководството на завода стартира и програмата за наемане на нови служители в Язаки - „Доведи приятел“. Тя дава възможност на всеки служител да спечели допълнително 230 лв. за всяка успешна препоръка, която е направил. Кампанията е активна до края на май 2018 г. 

Заводът в Димитровград е третият в групата заводи на "Язаки" у нас, след тези в Сливен и Ямбол. През 2017 г. компанията спечели наградата „Работодател на годината“, връчвана от Агенцията по заетостта. Клиенти на "Язаки България" са най-големите и известни марки автомобили.

Официалното откриване на Язаки Димитровград ще бъде през април 2018 г.

Подкрепи Economic.bg