Microsoft ще въвеждат нов браузър

Интернет форумите са пълни с теми за Spartan

Microsoft ще въвеждат нов браузър

Потребителите на технологичните блогове и читателите на новинарски сайтове из уеб пространството все по-усилено говорят за предполагаемото интегриране на нов интернет браузър, приложим за Windows 10. Неговото име ще бъде Spartan и благодарение на засилващите се слухове акциите на Microsoft Corp.(MSFT) са се покачили с 1.27% вчера.

Сайтове като BGR и Neowin, които са считани за достоверни източници от онлайн обществото са разпространили скрийншотове на новия браузър по-рано тази седмица, като от BGR твърдят, че той ще включва и гласови функции, които биха могли да позволят на потребителите да маркират любимите си сайтове или начални страници като предпочитани чрез словото.

От Microsoft са планирали да обявят плановете си за новия Windows браузър на специално събитие, насрочено за 21 януари.

Според информацията на Neowin, публикувана вчера, Spartan също вероятно ще разполага с бутон за директно споделяне, който ще направи по-лесно да публикувате уеб сайт връзки в социалните мрежи.

Друга интересна функция на Spartan ще е режима за четене, който ще позволява на потребителите да виждат само текста на дадена статия, което го прави лесен за четене.

Новаторско мислене са показали от Microsoft и при изграждането на интерфейса на браузъра, който ще разполага съдържанието си от край до край по дисплея, без никаква информационна лента в долната част на екрана.

Microsoft от години предлага на интернет потребителитеи браузъра Internet Explorer, който е най-популярният браузър в САЩ или е вторият след Google Chrome, в зависимост от това коя статистика четете.

Коментари: 0