Министри проверяват строителните дейности по АМ „Струма“

Лиляна Павлова, Ивайло Московски и Лазар Лазаров ще инспектират лот 4 от участъка Сандански-Кулата

Министри проверяват строителните дейности по АМ „Струма“

Снимка: БГНЕС

3641 ~ 1 мин. четене

Министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров ще проверят строителните дейности на лот 4 Сандански – Кулата от АМ „Струма“ от км 423+800 до км 438+500. Инспекцията ще започне при пътен възел „Петрич“.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Срокът за завършването му е 31 юли 2015 г., съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Участъкът от Сандански до Кулата е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство е „АКТОР” АСД – Гърция. Стойността на договора е 67,1 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът им е за 356,4 хил. лв. с ДДС.

Общата дължина на АМ „Струма” - от Даскалово до гръцката граница, е 150 км. Отсечката е част от европейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската автомагистрала „Север – Юг”. По нея се осъществява и пътният трафик за Гърция.

Подкрепи Economic.bg