Miroglio разширява портфолиото си с две нови офис сгради в София

Компанията придоби сградите Интерпред – Цар Борис III и Интерпред – Бояна

Miroglio разширява портфолиото си с две нови офис сгради в София

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Автор: Вероника Тонева

Компанията Miroglio Real Estate обяви, че разширява бизнеса си с офис площи в страната, като придобива две нови бизнес сгради с името Интерпред – Цар Борис III и Бояна. Това обявиха от компанията днес на среща с медиите, предаде репортер на Economic.bg. Сградите са част от портфолио на холдинга Едоардо Миролио, който от 2002 г. е собственик на Интерпред – Световен търговски център София.

Miroglio Real Estate е част от холдинга на италианския предприемач Едоардо Миролио, който се занимава основно с текстилна и модна индустрия, както и с производството на вино под марката „Винарска Изба Едоардо Миролио“. През миналата година компанията придоби българския моден бранд „Dika” и обяви, че отваря магазини във френските градове Сент Етиен, Монпелие, Гренобъл и Тулуза. Брандът ще се разшири и в България с откриването на магазини в Бургас и Варна.

„България е една от най-привлекателните страни за инвестиции в Европа“, обяви изпълнителният директор на Интерпред-СТЦ Франко Миролио. „С разширяването целим да мултиплицираме не само бранда, но и опита ни в управлението на офис сгради, натрупан през годините“, коментира Миролио и допълни, че компанията планира още инвестиции на пазара на офис площи у нас.

С новите две сгради на Интерпред общата им площ в София става близо 60 хил. кв. м. От компанията се похвалиха, че отдаването под наем на сградата на цар Борис III върви с пълна сила и вече над 40% от площта й е заета основно от IT компании. Сградата бе собственост на Unicredit Bulbank и се свързваше с името на Цветан Василев.

„Всяка от двете нови сгради има своята история и до момента е използвана с различно предназначение или развивана по различен начин. С присъединяването им към бранда Интерпред въвеждаме нов управленски модел, базиран на доказани във времето практики и следващ най-добрите световни тенденции“, допълни Никола Игнатов, член на Съвета на директорите на Интерпред.

Коментари: 0