Може да се стигне до промяна на част от изборните правила

Първият тур на местните избори показа редица затруднения, заяви Цецка Цачева

Може да се стигне до промяна на част от изборните правила
116 ~ 1 мин. четене
Първият тур на местните избори показа редица затруднения при отчитане резултатите от изборния ден. Част от тях са технически -  те са въпрос на организация, вероятно има и проблеми, които произтичат от самите изборни правила. Това заяви пред журналисти председателят на Народното събрание Цецка Цачева, след като упражни правото си на глас в Плевен, където се провежда балотаж за кмет на община. 
 
След като се направят анализите след приключване на изборите, е вероятно да се стигне до промяна на част от правилата в Изборния кодекс, прогнозира Цачева, цитирана от БТА. 
 
Попитана за какво е дала своя вот днес, тя заяви, че е гласувала за бъдещето на Плевен. Това са младите хора, хората в активна възраст, допълни още Цецка Цачева като поздрави гражданите по случай днешния Ден на будителите. Тя припомни името на възрожденската учителка, която е създала точно в Плевен първото в България светско девическо училище. Град със славно минало и традиции съм убедена, че има и славно бъдеще - нужно е само да продължим, допълни Цачева.
Подкрепи Economic.bg