На гости в имението на Стинг в Тоскана

Вината, които произвежда певецът, носят имената на най-емблематичните му песни

На гости в имението на Стинг в Тоскана
На 11 май българската публика ще може да се докосне и да опита от вината на рок музиканта Стинг. У нас за SPRING WINE TASTING пристига и Ралф Xьогер, който е търговски и маркетинг директор на Tenuta Il Palagio, тосканският дом на Стинг и съпругата му Труди.

Избата им Tenuta Il Palagio е построена в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение заедно с просперитета на своите собственици - семейство Мартели. През 1819 г. я купува графиня Карлота Барболани Монтауто, вдовица на графа на Сан Клементе, и остава собственост на фамилията повече от 150 години. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 г. започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие.

Когато преди 15 години Стинг и Труди откриват имението им коства доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество.

Вината, които българската публика ще опита за първи път, носят имената на някои от най-емблематичните му песни - When we dance Chianti DOCG 2013; Casino delle vie 2012; Sister moon 2012 – Super Tuscany; Beppe! Rosato IGT 2015.

Целодневният форум-дегустация, на който гостите ще имат възможност да опитат над 100 вина от световни марки и изби, се провежда на 11 май 2016 г. от 12:00 часа в зала BETA на SEC (София Ивент Център, Mall Paradise, ет. 3).
Коментари: 0