Най-добре печелещите музиканти на 2015 г.

Турнетата са най-големият източник на приходи за изпълнителите

Най-добре печелещите музиканти на 2015 г.

Новият албум на Адел 25 може и да счупи всики рекорди, продавайки 3,38 милиона копия седмица след пускането си на 29 ноември т.г., но въпреки това тя не е сред най-добре печелещите изпълнители на годината.

Класацията, изготвена от сп. „Форбс”, показва, че най-високите приходи идват от турнета.

Ето и кои музиканти попадат в челната десетка на подреждането:

10. Лейди Гага – 59 млн. долара


Тя е направила 66 шоута, има и рекламни договори с Versace и MAC. Приходи й носи и собственият й аромат Fame.

9. Fleetwood Mac – 59,5 млн. долара


Далеч след пика на популярността на групата през 90-те години, те още правят милиони. Турнето на групата On With The Show включваше 86 концерта, като някои от билетите достигат цена от 300 долара – най-високата за годината.

8. Шон „Диди” Комс – 60 млн. долара


Той е единственият участник н Топ 10, който не е имал турне. Печели от други инициативи, не свързани с музиката – има дял в тв мрежата Revolt, линия олбекла Sean John, бранд за алкална вода Aquahydrate, текилата DeLeon и възмутително доходоносния договор с алкохолния производител Diageo за водка Ciroc, която съставлява най-голямата част от приходите на рап изпълнителя.

7. Джъстин Тимбърлейк – 63,5 млн. долара


Има 59 концерта тази година, печели и от рекламни договори с бирата Bud Light и Sony, както и със собствената си марка текила Sauza.

6. Диджей Калвин Харис – 66 млн. долара


Шотландският диджей  печели шестцифрени хонорари и има рекламни договори с марки като Giorgio Armani. Той и приятелката му – поп изпълнителката Тейлър Суифт оглавиха и класацията за най-добре печелещата двойка знаменитости, измествайки Бионсе и Джей Зи.

5. The Eagles 73,5 млн. долара


Рок бандата не е имала номер 1 сингъл от години, но все още събира фенове на концертите си – общо 57 тази година от турнето History of the Eagles.

4. Тейлър Суифт – 80 млн. долара


Година след пускането на албума й 1989 – най-продаван за 2014 г. с 3,6 млн. копия, тя все още продава. Последният й сингъл “Wildest Dreams” оглави класациите, а турнето й 1989  носи по 4 млн. долара на град.

3. Гарт Брукс – 90 млн. долара


Кънтри иконата се завърна от полу-пенсия на обещаното по-рано пред феновете турне, което ще продължи и догодина.

2. One Direction – 130 млн. долара


Бой бандата имаше 74 концерта и двуцифрен растеж, като надмина двойно приходите на рокаджиите от Rolling Stones.

1. Кейти Пери – 135 млн. долара


Поп изпълнителката е най-високоплатеният музикант тази година, но също и най-добре печелещата знаменитост в света, изпреварвайки дори Флойд Мейуедър и Мани Пакиао. Тя е спечелила по над 2 млн. долара от всеки град, където е имала концерт от турнето си Prismatic World Tour.

Коментари: 0