Най-добрите градове за плуване в света

Може да прекарате незабравимо лято и далеч от екзотичните дестинации

Най-добрите градове за плуване в света
Морските курорти са предпочитано място за летните месеци, но освен тях, можете да плувате в редица други градове, които нямат излаз на море, но пък предлагат уникални басейни с красиви гледки и подходящи условия за плажуване.

Копенхаген, Дания

Това е един красив град, заобиколен от вода. Копенхаген е радост за плувците, особено когато лятото почука на вратата, а зимата се превърне в стар спомен. Amager Beach Park е идеалното място за прекарването на една мокра, следобедна почивка. Това всъщност е двукилометров изкуствен остров, който създава спокойна лагуна.

 

Цюрих, Швейцария

Швейцарската любовна афера с гмуркането в реките и езерата не е свързана само с високите Алпи. В Цюрих има 18 официално открити точки за плуване, всички с кристално чиста вода и невероятна обстановка. Tiefenbrunnen е плаж на брега на езерото Цюрих. Той е любимо място за хората, защото предлага детски басейн, възможност за гмуркане и шанса да получите масаж след плуване.

 

Ванкувър, Канада

Всеки, който иска да се уедини с водата, смята че Ванкувър притежава всички необходими неща, които го превръщат в най-подходящия град в Канада. Плажовете там са прекрасни. Търсещите спокойствие и прохлада, могат да го намерят в Third Beach.

 

Лисабон, Португалия

Португалската столица е един от най-добрите варианти да изживеете прекрасна лятна и водна почивка. Плажовете в Carcavelos и Guincho ще ви накарат да почувствате всичко необходимо за едно незабравимо лято. Слънцето там се усмихва.

 

Стокхолм, Швеция

Наред с безбройните кейове, които са любопитно предизвикателство за смелите плувци, Стокхолм има и много хубави и уединени заливчета за по-спокойни преживявания. Smedsuddsbadet е мястото, което може би сте си представяли като поляната след портите на Рая. Това място е обожавано от семействата.


Рио де Жанейро, Бразилия

Ако не сте професионален състезател на Олимпийските игри в Рио по гмуркане, плуване или гребане, може да се насладите на страхотни плажове и басейни, извън специално пригодените за олимпиадата места. Там се намират два от най-добрите плажове в света и никои все още не е останал разочарован от тях. Copacabana и Ipanema са местата, за които сте чували и виждали достатъчно много, че да ви се прииска да ги посетите.

 

Ню Йорк, САЩ

Малко странно, но факт. Този град ви предлага повече от 50 спиращи дъха басейна. Някои от тях се намират на последните етажи на колосалните постройки, други буквално са разположени до метрото, а трети са с олимпийски размери. Летните месеци там могат да бъдат скучни, само ако вие така си го направите. Винаги има варианти, просто се оглеждайте.

 

Париж, Франция

Пясъчните им плажове са разпръснати по река Сена, а в центъра на града може да намерите басейн за разхлаждане на горещите и дълги дни. Какво повече ви трябва за една незабравима лятна авантюра? Имате си плажове, имате си и Айфеловата кула… романтика!
Коментари: 0