Най-обещаващият град в света

Тук няма да има автомобили, които се движат на бензин, а само електрически

Най-обещаващият град в света

Няма съмнение, че докато останалата част от света постепенно ще се сблъсква със смога и други екологични проблеми, това място ще остане рай – тук всичко е подчинено на грижата за околната среда.

7,3 хиляди хектара земя в южна Флорида ще представляват град с всички видове нови технологии, позволяващи добив на енергия от неизчерпаеми източници като слънце или вятър. Градът се казва Babcock Ranch ​​и е творение на компанията Kitson&Partners. Тяхната задача не е ограничена в построяването само на една сграда, а създаването на цяла област, където всяка постройка ще е в съответствие с международните стандарти за околна среда.

В града ще има 50 хиляди частни жилища, паркове, езера, офиси, ресторанти, училища и други учреждения. На територията му също ще се намира и станция за производството на енергия, която заема 180 хектара земя. Мощността й е достатъчна, за да покрие цялата зона.

Поради малкия размер на града, хората лесно ще се придвижват с велосипед. Пътуването от дома до работа или до културен център няма да отнема много време. Тук няма да има автомобили, които се движат на бензин, а само електрически. Общественият транспорт ще е без водач и ще свързва двата края на града, той ще се управлява от автоматизирана система.

Изградените вече жилищни проекти в този град по своята архитектура напомнят на типичните за Флорида малки вили. Тяхната цена варира от 200 хил. долара до 1 милион долара.

Първата фаза на строителството ще бъде завършена през 2017 година. До този момент в Babcock Ranch ще има около 1000 жилища.

Коментари: 0