Направиха първата копка на нов офис парк в Пловдив

Около 2000 работни места ще бъдат създадени след изграждането на проекта

Направиха първата копка на нов офис парк в Пловдив
3761 ~ 2 мин. четене

Около 2000 работни места ще бъдат създадени след изграждането на проекта „Офис Парк Пловдив” стана ясно днес на специално събитие за старта на строежа на най-новата бизнес сграда в Пловдив. На първата копка присъстваха представители на компании от аутсорсинг индустрията, агенции за недвижими имоти, бъдещи наематели, официални лица и гости.

Новата, висококачествена сграда е специално проектирана да посрещне нуждите на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията. Проектът "Офис Парк Пловдив" ще се намира на бул. "Свобода", близо до Мол Пловдив и ще представлява комплекс от сгради с разгърната застроена площ от 15 400 квадратни метра. Първата сграда ще бъде готова през 2016 г.


В последните месеци Пловдив се превръща във все по-привлекателна инвестиционна дестинация, което засилва нуждата от ефективни офис площи. Предимствата на града спрямо столицата са висококвалифицираните специалисти, добрата инфраструктура и централната локация. Оценява се и като град с по-високо качество на живот, отколкото София (по-малко трафик, по-удобен транспорт, градът е определен за Европейска столица на културата за 2019 г.). Освен това Пловдив предлага конкурентни наемни нива на офис площите спрямо столицата.

Затова и компаниите с амбиции за разрастване очакват новата офис дестинация. "Офис Парк Пловдив" е проект за голямо форматни офиси от висок клас, който ще запълни липсата на достатъчно качествени офисни имоти в града. Комплексът залага на доброто местоположение и уникалната комбинация от зелена градска среда и технически улеснения. Очакванията са площите в сградата да бъдат наемани за офисите на компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес. 

Коментари: 0