Rolls-Royce с „диамантен” SUV

Cullinan и ще струва между 250 000 и 280 000 паунда

Rolls-Royce с „диамантен” SUV
360 ~ 1 мин. четене

Бъдещият SUV на Rolls-Royce ще нoси кодовото име Cullinan. Така се нарича най-големият и най-известен диамант, намерен през 1905г. в Южна Африка. В момента се намира в скиптъра на кралица Елизабет Втора.

Високопроходимият модел ще се появи най-вероятно през 2017 г., пише Speed-press. Плановете предвиждат да се произведат около 1500 бройки, до една със задвижване на всички колела. От Rolls-Royce не за пръв път разкриват, че приоритет за тях ще бъдат луксът и размерът. Очаква се това да е най-големият и луксозен SUV на пазара, дълъг почти колкото Phantom.

Цената също ще е една от най-високите за SUV. Стартовата ще бъде между 250 000 и 280 000 паунда, но ако желаете най-високо ниво на оборудване, ще трябва да дадете още толкова.

Новият модел ще използва изцяло алуминиева архитектура, подобно на тази във  Phantom. Шасито ще е поръчково, а двигателят се очаква да бъде 6,8-литров V12. Предвидена е и версия плъг-ин хибрид. Дизелови агрегати няма да се монтират, тъй като горивото не се намира лесно в основни пазари като Китай, САЩ и Близкия изток.

Коментари: 0