Натоварен е трафикът по пътищата в цялата страна

Има задръствания и по магистрала \"Тракия\"

Натоварен е трафикът по пътищата в цялата страна
580 ~ 1 мин. четене
Интензивен е трафикът на границите с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния, съобщават от "Гранична полиция". 
Най-натоварени са пунктовете с Гърция ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа". Нормален е трафикът на българо-македонската граница. 
На автомагистрала "Тракия" също се образуват задръствания заради разсипан чакъл от товарен автомобил. Инцидентът се е случил на 11 км след изхода от София. Движение има и в обратната посока, където се извършват ремонти от 32 до 34 км. 

Утре, 7 септември, ще се преасфалтира участъкът от пътя Своге - София. Ремонтните работи ще са в отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска. Движението в участъка от второкласния път ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София - Монтана и след това път III-164 Своге - Искрец - Бучин проход.

Път II-81 - проход „Петрохан“, на територията на Софийска област, също е в ремонт и в този участък шофьорите трябва да карат с по-ниска скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград. Леките автомобили и локалният трафик, пътуващ от София към Своге, ще могат да преминават по път II-16 в двете посоки до отклонението за село Редина.


Подкрепи Economic.bg