Не ДПС е факторът, който може да предизвика предсрочни избори

Най-бързо това ще стане, ако ГЕРБ се съюзи с ДПС, смята Красимир Каракачанов

Не ДПС е факторът, който може да предизвика предсрочни избори

Явно г-н Лютви Местан няма работа по празниците и ходи по смесените райони да говори и да плаши българските турци с глупости. С тези думи лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира пред БНР изказването на лидера на ДПС, че ако Патриотичният фронт остане в управлението, още следващата година ще има предсрочни избори.

Препоръчах му - като ходи на лов, да помисли малко защо след 25 години участие във властта нито един нормален българин не харесва ДПС, защо ДПС е нарицателно за политическа корупция, преяждане с власт, обръчи от фирми, раздаване на парчета от баницата. Ако Местан си отговори правилно на този въпрос – защо след 25 години във властта хората не харесват върхушката на ДПС, може би следващите 25 години хората ще си променят мнението за ДПС, коментира Каракачанов.

Според него не ДПС е факторът, който може да предизвика предсрочни избори. 

„Миналия път ги предизвика, защото беше част от управлението. Сега обаче, слава Богу, българското правителство и Борисов не разчитат на ДПС. Местан много упорито обяснява, че би подкрепял кабинета, само и само да ги няма патриотите. Мисля, че всеки български политик си е извадил извод какво е да си ортак на ДПС в управлението”, коментира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО подчерта, че ако ГЕРБ искат бързо да отидат на предсрочни избори, най-бързият начин е да се съюзят с ДПС.

„Ако правителството спазва програмната декларация и покаже желание да работи за проблемите на българското общество, ще изкара доста дълго. Това е въпрос на работа и на желание от страна на правителството, а не от заклинанията на Местан”, заяви лидерът на ВМРО.

Каракачанов бе категоричен, че не се водят преговори с БДЦ.

Коментари: 0