Нинова: Борисов проспа председателството за позиция по пакет „Мобилност“

БСП ще се обърне към европейското си политическо семейство за подкрепа на българския бранш

Нинова: Борисов проспа председателството за позиция по пакет „Мобилност“
Премиерът Борисов проспа времето докато бяхме председатели на Съвета на ЕС и зае неутрална позиция по въпроса за промените в пакет „Мобилност“. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова като допълни, че ще се обърне към европейското политическо семейство за подкрепа на българската позиция. 

 „Пускаме искане до нашето политическо семейство, до г-н Удо Булман, председател на групата на социалистите и демократите в ЕП, до г-н Тимерманс, който е водещият ни кандидат за председател на ЕК, с искане да разговарят с колегите от другите партии за подкрепа на позицията на България“, заяви Корнелия Нинова.

„БСП също ще се включи в протеста на 10 януари в Брюксел. Георги Свиленски ще пътува и ще се присъедини към исканията на превозвачите“, коментира Нинова. „Обсъждахме решения, действия по проекта „Макрон“ и готвените протести от българските транспортни фирми. За нас проекта „Макрон“ на равнище Европа е антиевропейски, защото погазва основен принцип в ЕС на свободно движение но хора и стоки, разделя Европа на малки и големи, Изток и Запад, център и периферия. За България това е тежък удар върху икономиката ни“, допълни тя.

Тя се обърна към премиера Бойко Борисов да разговаря и убеди Ангела Меркел и Еманюел Макрон да променят позицията си по пакета.
Коментари: 0