Нинова: КЕВР е зависим от икономико-политически интереси

Според лидера на червената партия това е пореден цинизъм от страна на председателя на КЕВР Иван Иванов

Нинова: КЕВР е зависим от икономико-политически интереси
1008 ~ 1 мин. четене
Поредното увеличение на ток и парно. И поредния цинизъм от страна на председателя на КЕВР Иван Иванов. Попитан как ще се отрази това на българските граждани, отговорил- само 15 процента ползват топла вода и топлоенергия. С лека ръка обрече 15 процента българи на още по-голямо обедняване. Това написа в профила си в мрежата Facebook лидерът на социалистите Корнелия Нинова. По нейни думи „останалите хора според Иванов се греят на дърва“.

През седмицата лидерът на червените избухна срещу новото поскъпване на тока и парното и поиска оставката на шефа на КЕВР Иван Иванов.

„Бил спазвал закона при ценнобразуването. Защо със същата загриженост не спази закона и не се произнесе за сделката с Гинка Върбанова и ЧЕЗ? А господин премиерът твърди, че КЕВР бил независим орган. Независим е от закона и зависим от икономико-политически интереси“, продължава в поста си Нинова.

Според нея гласуването на оставката на шефа на КЕВР през следващата седмица по искане на БСП ще е „най-малкото, което трябва да се случи, за да има законност в държавата и справедливост за хората“.
Подкрепи Economic.bg