Nissan обеща автономни таксита в Япония до 2020 г.

Вероятно ще се използва второто поколение на електромобила Leaf

Nissan обеща автономни таксита в Япония до 2020 г.
528 ~ 1 мин. четене
Японската корпорация Nissan Motor, съвместно с интернет платформата DeNA, предвиждат да пуснат автономни таксита по улиците на Япония до 2020 г. От автомобилната компания обявиха, че услугата ще бъде достъпна под бранда Easy Ride.

Партньорите в проекта обединяват технологиите за автомобили на Nissan с опита на DeNA в сферата на мобилните приложения и услугите. От едно мобилно приложение потребителите на Easy Ride ще извършват всичко необходимо за ползване на услугата – от поръчката на такси, през уточняване на маршрута, до плащането.Иновативната услуга ще поддържа няколко езика и система за отдалечен мониторинг с цел обезпечаване на сигурността на клиентите. Двете компании вече са провели редица изпитания, а напролет ще преминат към по-сложни и мащабни тестове по пътищата за общо ползване, по-конкретно – през март в град Йокохама.

В сайта на проекта Easy Ride е показан електромобил Leaf от първо поколение, но се предполага, че Easy Ride ще стартира с машини от второ поколение, които бяха представени тази година.


Подкрепи Economic.bg