Nissan планира пускане на редица нови модели

Новите превозни средства ще се появят в следващите пет години на китайския пазар

Nissan планира пускане на редица нови модели

Снимка: Pixabay

Nissan планира да пусне редица нови превозни средства на китайския пазар през следващите пет години. Нованата съобщи изпълнителният директор на компанията в събота.

„Възстановяването на китайския пазар беше забележително и нашите ключови сегменти се върнаха на нивото от предходната година, ако не и малко по-добре“, заяви главният изпълнителен директор Макото Учида на пресконференция в Пекин, цитиран от Reuters.

Nissan ще пусне девет нови и такива с променен дизайн електрически и хибридни модела на най-големия автомобилен пазар в света до 2025 г..

Растежът в Китай е ключова част от усилията на Nissan да се възстанови от бързата експанзия, която го остави с мрачни маржове и застаряващо портфолио, което според автомобилния производител е резултат от лошо управление от бившия шеф Карлос Гон.

И все пак, докато автомобилният пазар в Китай продължава да се възстановява силно, Nissan отчете свивана от 2.4% през миналия месец, което обаче е умерен ръст спрямо април.

Това свиване на продажбите беше в ярък контраст с продажбите на най-големите конкуренти на компанията Toyota и Honda, които отбелязаха бърз ръст на продажбите си, след отслабването на пандемията в Китай в началото на лятото.

Коментари: 0