Нов град ще изгрее в пустинята за Мондиал 2022

Домакините работят денонощно по изграждането на уникални съоръжения и инфраструктура

Нов град ще изгрее в пустинята за Мондиал 2022
4253 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Тази седмица официално се разбра, че Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. ще се проведе през зимата. За първи път феновете на играта ще могат да се насладят на Мондиал по Коледа.

Напълно нов град ще изгрее насред пустинята, за да посрещне хилядите зрители в Катар. Плаващи хотели и модерни стадиони са част от мащабния проект за милиарди, съобщава Нова телевизия.

Милиарди долари и денонощен труд това е рецептата, която трябва да превърне Доха в лице на футбола до 2022 г. Новите сгради и пътища там се изграждат буквално за седмици, а през следващите години в приказно богатото емирство ще изникне и напълно нов град, който ще заобикаля стадиона домакин на Мондиала.

Край бреговете на Персийския залив ще бъдат построени и други нови футболни съоръжения. Само на 15 км. от катарската столица ще бъде изграден един истински архитектурен шедьовър с 80 хил. места, който ще се превърне в арена на финала на Мондиала на 18 декември.

Организаторите обещават сериозно подобряване на инфраструктурата. Плаващи хотели, круизни кораби и луксозни вили ще посрещнат милионите почитатели на футбола, а за да има местаза всички, ще бъдат построени 130 нови хотела към вече съществуващите 100.

Въпреки идеите за модерни климатични системи по стадионите, очакваните 50-градусови жеги все пак наклониха везните към зимен мондиал. Специалисти прогнозираха, че зимното световно първенство ще предизвика дори по-голям интерес от страна на феновете.

Коментари: 0