Нов филм за Индиана Джоунс излиза през 2019 г.

Харисън Форд отново в главната роля

Нов филм за Индиана Джоунс излиза през 2019 г.
5332 ~ 1 мин. четене

Нов, пети филм за Индиана Джоунс с участието на Харисън Форд, ще бъде едно от заглавията, които ще очакваме през следващите години. Филмът отново ще бъде режисиран от Стивън Спилбърг. Новата серия от поредицата все още няма официално име, но премиерата вече е насрочена за 19 юли 2019 г.

Продуцентите отново ще са Катлийн Кенеди и Франк Маршал, съобщават от  Disney, но пък нищо не се споменава за Джоржд Лукас, който бе сценарист на първите четири филма. Disney, която закупи Lucasfilm, го игнорира при заснемането на последния епизод от „Междузвездни войни”, така че е много вероятно той да не участва и в този проект, предава БТВ.

Посрещнатият хладно от публиката Шиа Лабьоф , който игра ролята на сина на археолога в „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“, най-вероятно също ще бъде пренебрегнат в новия епизод.

Първият филм за Индиана Джоунс излезе през 1981 г. – "Похитителите на изчезналия кивот". Той взе четири награди „Оскар” за сценография, звук, монтаж и визуални ефекти. През 1984 и 1989 г. последваха успешните продължения „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ („Оскар” за визуални ефекти) и „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ („Оскар” за звукови ефекти).

Подкрепи Economic.bg