Нов завод за автомобилни части отвори край Пловдив

Ще бъдат назначени 150 служители

Нов завод за автомобилни части отвори край Пловдив
Нов завод за автомобилни части откри германската компания Вили Елбе Груп в Промишлено-търговска зона Куклен, област Пловдив. Предприятието е изградено според най-високите световни технологични и екологични стандарти, като инвеститорът планира броят на новоназначените служители да достигне 150.

До момента финансовата инвестиция на компанията у нас надхвърля 9 млн. евро. Сумата за изграждане на модерната база е в размер на 3,8 млн. евро, а на цялостното техническо оборудване – 5,5 млн. евро.

В завода ще се разработват и произвеждат продукти на най-високо ниво – компоненти за кормилни уредби за BMW и за серията камиони на Мерцедес – Даймлер, както и карданни валове за BMW. Частите, произведени в тукашната база, ще бъдат експортирани основно за западноевропейския пазар и Китай.

„Новата производствена база на Вили Елбе Аутомотив България ще изпълнява стриктно изискванията както за качеството на производ ствения процес, така и на крайния продукт”, заяви изпълнителният директор Александър Вохак.

С производствените си центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай, Вили Елбе Груп осигурява кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за партньорите си в цял свят.
Коментари: 0