\"Идеал Стандарт\" инвестира 22 млн. лв. в ново производство

За последните 25 години компанията е инвестирала над 260 млн. лв. и е подсигурила работа на над 3000 човека

\

Снимка: МИ

Севлиевското предприятие за керамика "Идеал Стандарт-Видима" откри официално първия етап от инвестиционната си програма. Предвидено е придобиване на нови машини и оборудване, инструментална екипировка за нови гами изделия на обща стойност над 22 млн. лв.

По време на откриването присъства икономическият министър Емил Караниколов, който се срещна
главния изпълнителен директор на "Идеал Стандарт Интернешънъл" Торстен Тюрлинг и му представи възможностите за подпомагане на бизнеса чрез мерките, заложени в Закона за насърчаване на инвестициите. Караниколов акцентира и върху
подобряване достъпа до финансиране на малките и средните фирми чрез Българска банка за развитие (ББР). 

По думите на икономическия министър друг инструмент в посока развитие на бизнес средата в страната е надграждането и създаването на нови индустриални зони. „Предприет е нов подход за развитието на индустриалните зони в България – първо ще се изгражда инфраструктурата на зоната и едва след това ще се продава или ще се дава право на строеж, за да могат инвеститорите да влизат в готови индустриални зони“, поясни министърът. Той допълни, че това е едно от допълнителните облекчения за потенциалните инвеститори, за които се работи през Закона за насърчаване на инвестициите. Коментиран бе и недостига на работна ръка, който се отразява сериозно върху инвестиционния климат.

В заключение министър Караниколов изрази увереност, че увеличението на производството и на приходите от продажби за 2017 г. на "Идеал Стандарт" с около 3% спрямо 2016 г., се дължат на подобряващите се икономически условия, ръст на строителния пазар и иновативните продукти.

За последните 25 години компанията е инвестирала над 260 млн. лв. и е подсигурила работа на над 3000 човека,  с което се нарежда в топ 15 на работодателите в страната ни. 

Коментари: 0