Нова кражба остави 200 клиенти на ЧЕЗ без ток в Нови Искър

Това е третото посегателство над съоръжения на компанията за последните 4 дни

Нова кражба остави 200 клиенти на ЧЕЗ без ток в Нови Искър
188 ~ 1 мин. четене

Кражба на трансформаторно масло остави около 200 клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване в гр. Нови Искър рано тази сутрин.  Когато маслото се източи, трансформаторът аварира и трябва да се подмени. Служители на ЧЕЗ създадоха незабавно необходимата организация за подмяна на повреденото съоръжение и ще направят всичко необходимо до края на работния ден електрозахранването да бъде възстановено.

Това посегателство е третата поредна кражба за последните 4 дни.  През уикенда беше източено трансформаторно масло от работещ трансформатор в ж.к. „Надежда“ в столицата и без електрозахранване останаха 200 абонати на ЧЕЗ. Ден по-късно кражба на два медни кабела наруши спокойствието на 200 клиенти в кв. „Орландовци“.

За първите девет месеца на 2015 г., щетите от източване на  трансформаторно масло възлизат на над 200 хил. лв., а общо кражбите на съоръжения са нанесли щети за над 2,5 млн. лв. Най-потърпевши обаче остават клиентите на компанията. Освен, че остават часове без електрозахранване, те са лишени от възможността средствата, които компанията влага за отстраняване на повредите вследствие на кражбите, да бъдат инвестиране за подобряване на услугата, която получават.

Клиентите могат да подават сигнали за злоупотреби  на имейл адрес [email protected], в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.

Подкрепи Economic.bg