Новият Nissan GT-R ще развива 784 к.с.

Колата ще се конкурира с модели като Lamborghini Aventador

Новият Nissan GT-R ще развива 784 к.с.

Снимка: Nissan

Автор: Божидара Иванова
Агрегатът на новото поколение на японския автомобилен производител Nissan GT-R ще развива 784 к.с. Това съобщиха представители на марката пред изданието GT Spirit.

Следващата генерация на GT-R ще бъде с 3.8-литров V6 двигател, чийто мотор ще развива 650 к.с. Благодарение на мощен електромотор, общата мощност на агрегата ще достигне 784 к.с. Това е с близо 40% повече мощност от сегашното поколение. 

В разработката на агрегата активно участват специалисти от отбора от Формула 1 - Williams. Сходна по характеристики силова установка ще бъде използвана и за състезателния болид на Nissan, който ще участва в следващото издание на „24 часа на Льо Ман", пише AutoMedia.

Японците искат колата им да се конкурира не с Porsche 911, а с модели като Lamborghini Aventador. Поради тази причина дизайнът на суперколата ще бъде променен и ще се доближава до стила на показания неотдавна от компанията концептуален модел Vision 2020.

Очаква се концептуалната версия на напълно новото купе на Nissan ще бъде показана на автосалона в Токио следващата есен, а серийния вариант на бъдещата Годзила ще видим през 2018 г.
Коментари: 0