Няма да има iPhone 8 през 2017 г.

Това гласи доклад на немската Deutche Bank

Няма да има iPhone 8 през 2017 г.
7000 ~ 2 мин. четене
Дългоочакваният юбилеен iPhone 8 може се забави и да не се появи в рамките на тази календарна година, както сочеха прогнозите. Това стана ясно от публикация на Deutsche Bank, базирана на информация от Business Insider, който цитира вътрешни източници от компанията.

През последните месеци се тиражираха слухове, че през 2017 г. от Apple ще представят не два, а три нови смартфона. През есента се очаква на пазара да излята iPhone 7s и iPhone 7s Plus, като в последно време се заговори за възможността компанията да представи и радикално различния iPhone 8.

„Докладите сочат, че през тази календарна година няма да има нов iPhonе 8. Както писахме в предишния доклад, няколко източници във веригата от доставчици твърдят, че недостигът на основните компоненти и техническата сложност са принудили Apple да отложи представянето на премиум модела през тази година. Ние вярваме, че този отчет добавя още по-голяма несигурност относно сроковете за пускането на следващото поколение iPhone”, пишат експертите на най-голямата търговска банка в Германия.

От информация по-рано миналата седмица става ясно, че Foxconn е получила заявка за материали за производството само на два смартфона – 7s и 7s Plus. Предвид това, че Foxconn е основният разработчик на моделите на Apple, е малко вероятно компанията от Купертино да е подала заявка към друга.

По-рано информацията за забавянето бе коментирана и от авторитетния анализатор Минг-Чи Куо от KGI Securities, което още веднъж идва да покаже, че слуховете вероятно са истина.

Apple отчете спад от 2% в продажбите на iPhone през първото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период на миналата година. Според изпълнителния директор Тим Кук причината за това може да се търси именно в непрестанните слухове около бъдещия флагман.

Очаква се, че iPhone 8 ще се появи на пазара със забележителни нови функции и ще се различава значително от досегашните модели на Apple. Според предварителната информация той ще бъде с „безкраен“ (edge-to-edge) екран, без физически бутон за връщане към Home menu, с подобрена камера и още куп нови възможности
Подкрепи Economic.bg