Общинска банка организира програма за здравословно хранене за деца

Програмата ще подпомага децата и родителите в избора на здравословна храна в училище

Общинска банка организира програма за здравословно хранене за деца

Общинска банка и MasterCard разработват специална образователна програма „Здравословно хранене и финансова отговорност в училище“. Прилагането й ще подпомага, както децата, така и родителите, в избора на здравословна храна по време на училищния престой.

С помощта на иновативна технология, създадена за столовото хранене в училищата, всеки ученик ще може сам да отчита финансово средствата, които са определени от родителя за неговата храна. Системата позволява документиране на ползваната от ученика храна и създава отчет, до който има достъп и родителят. По този начин ще се създава финансова отговорност у подрастващите, като се гарантира тяхното здравословното хранене, а родителите ще имат контрол над  менюто на децата си.

 С въвеждане на образователната програма се очаква да се засили интереса към  храненето в училищните столове и постепенно да се намали консумацията на нездравословни  храни. Предварително планираният хранителен режим на децата в училище, също така ще има и друг положителен ефект за родителите, като редуциране на разходите им за нежелани покупки.

 Общинска банка ще представи новата образователна програма пред училищните общности през месец септември. Всяко училище в страната, което прояви интерес към програмата, може да се включи в нея.

Коментари: 0