Очакваме над 5 млрд. лв. европейски пари през 2015 г.

През февруари ще се проведе срещата за газовия хъб

Очакваме над 5 млрд. лв. европейски пари през 2015 г.

Над 5 млрд. лв. европейски пари ще бъдат разплатени у нас през 2015 г. Това заяви премиерът Бойко Борисов след посещението си в Брюксел.

„Доволен съм много, защото 5 млрд. ще влязат в българските фирми, компании, общини и инфраструктурни проекти“, заяви премиерът.

Той посочи, че добрата новина е, че АМ „Хемус“ и ЛОТ 3 на АМ „Струма“ ще се довършат. По думите на Борисов той е убедил европейските ни партньори, че „не за сметка на Струма, а от икономиите от Струма ще построим и Хемус“.

"Приятно е да се работи сега с тях – вярват ни. Виждате всичките идват, снимат се, доволни са от това, което прави правителство. Използвам в заключение да благодаря на всички политически партии, които са в НС. Проявяват разбиране и мисля, че ние се и стараем достатъчно, за да оползотворим това време в полза на държавата", заяви Бойко Борисов, цитиран от Kmeta.bg.

Премиерът обаче не коментира какви ще бъдат основните теми на неговите разговори с държавния секретар на САЩ Джон Кери и министъра на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, които ще посетят София на 15 и 14 януари. Борисов заяви лаконично, че не иска да говори предварително, след като се проведат срещите ще отговори.

Работната среща за газовия хъб, който България възнамерява да построи, се очаква да бъде през февруари. Интерконекторът с Гърция вероятно ще бъде финансиран изцяло от Европейската комисия. 

Коментари: 0