Омбудсманът връчва приз „Добро сърце“ на Кирил Домусчиев

Поводът е приносът към кампанията „Великден за всеки“

Омбудсманът връчва приз „Добро сърце“ на Кирил Домусчиев

Омбудсманът на Република България Мая Манолова ще връчи приз „Добро сърце“ на председателя на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев, кмета на Стара Загора Живко Тодоров, кмета на Кърджали Хасан Азис и др. по повод приноса им към кампанията „Великден за всеки“.

Инициативата „Великден за всеки“ – „Дари празник за баба и дядо“ се проведе с цел набиране на средства за пенсионерите, които взимат малко над 300 лв. месечна пенсия и не получават великденски надбавки от държавата. Общо бяха събрани над 660 000 лв., които бяха раздадени на над 30 000 пенсионери под формата на ваучери, за да могат те да закупят храна за християнския празник.

В кампанията помощ със своите дарения оказаха общини, кметове, граждани и дори пенсионери. Така бяха събрани няколко тона храна, които дариха по-светъл празник на граждани, събрани в списък на НОИ.

Малко преди края на кампанията Манолова благодари на всички, които са били съпричастни, както и на бизнеса, който е доказал, че е социално чувствителен.

Наградите ще бъдат връчени от омбудсмана утре в 17:00 часа във Военния клуб в столицата.

Коментари: 0