Основните валутни двойки за 11 декември

Техническият анализ е на експертите на Адмирал Маркетс

Основните валутни двойки за 11 декември

EUR/USD

 

Евро/долар не успя да продължи възходящия си импулс вчера, сформирайки дъно на 1.0924. Търговските сигнали са мечешки за тестването на подкрепата 1.0850. Най-близката съпротива е 1.0980, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона за търговия с тестване на 1.1050. От перспективата на четиричасовата графика, цената е във възходяща фаза. Първо, цената проби над тренд линията на съпротива и направи хубаво възходящо рали. Второ, цената формира възходящ флаг и имаше още едно хубаво покачване. Основните ми изгледи остават неутрални, но имаме добри технически причини за потенциален бичи сценарий за предизвикването на основната тренд линия на съпротива в бяло. Този бичи сценарий може да бъде прекъснат само от ясен пробив под ключовата подкрепа 1.0800. От гледна точка на фундаменталният анализ, вниманието на пазарните участници днес ще е насочено към продажбите на дребно, индекса PPI и потребителското доверие в САЩ.

GBP/USD

                                               

Паунд/долар беше колеблива вчера. Цената сега се бори около тренд линията на съпротива, както се вижда на часовата графика. Краткосрочните изгледи са неутрални. Непосредствена подкрепа имаме при 1.5110. Ясен пробив и дневно закриване под нея ще потвърдят низходящ сценарий на фалшив пробив с цели около 1.5000 – 1.4900. Интрадей съпротива е 1.5200, чийто пробив може да предизвика по-нататъшен бичи натиск за тестването на 1.5335. От фундаментална гледна точка, фокусът ще е насочен към данните за продажбите на дребно, производствената инфлация и поребителското доверие от САЩ.

USD/JPY        

                                 

Долар/йена имаше възходящ моментум по-рано днес, удряйки 122.22. Сигналите са неутрални засега, вероятно с леки бичи сигнали за тестването на 120.20, което е добро място за поставянето на къси позиции с тесни стопове на загубата и цели в района на 120.50 – 119.50. В посока нагоре, ясен пробив над 122.20 и четиричасовата ЕМА 200 ще активират модела ми „изчакай и виж“, тъй като посоката ще стане неясна.

USD/CHF

 

Долар/франк опита да направи покачване вчера, достигайки връх на 0.9807, но закри по-ниско на 0.9877. Очакванията ми са бичи за тестването на съпротивата 1.0000/35, която е добро място за продажби с тесни стопове и цели в района на 0.9700, като част от низходящия сценарий на фалшив пробив. Първата подкрепа е около 0.9850. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона с тестване на 0.9800 или по-ниско. Като цяло аз още предпочитам низходящия сценарий в тази фаза. Фундаменталният фокус днес ще бъде върху продажбите на дребно, PPI и потребителските настроения в САЩ. 

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

 

Коментари: 0