Oсновните валутни двойки за 13 юли

Техническият анализ е на Admiral Markets

Oсновните валутни двойки за 13 юли

EUR/USD


Евро/долар опита да направи покачване вчера, сформирайки връх на 1.1125, но спадна надолу после и закри по-ниско на 1.1060. Като цяло няма промяна в техническите ми прогнози. Колкото по-дълго цената се задържи под 1.1200, за предпочитане е мечешкия сценарий в тази фаза с цели в района на 1.0700, като част от низходящия сценарий след пробива под бичия канал и дневната ЕМА 200, както може да видите на дневната графика. Краткосрочните очаквания са неутрални, вероятно с леки сигнали за надолу за тестването на подкрепата 1.0000, която трябва да бъде ясно пробита надолу, за да продължи низходящия сценарий. 

GBP/USD

Паунд/долар имаше бичи моментум вчера, достигайки връх на 1.3294 и удряйки 1.3336 по-рано днес през азиатската сесия. Търговските сигнали остават за нагоре за тестването на 1.3400. Ясен пробив и дневно затваряне над това ниво може да предизвикат по-нататъшен възходящ натиск за тестването на 1.3650. Непосредствена подкрепа се вижда на 1.3220. Ясен пробив обратно под нея може да отведе цената в неутрална търговска зона, но колкото по-дълго остава над 1.3000, вярвам че цената все още се намира във възходящата корекционна фаза след сформирането на чука, както се вижда на дневната графика.

USD/JPY        

Долар/йена продължи инерцията си нагоре вчера, като направи връх на 104.98. Изгледите остават бичи в близка перспектива, особено ако цената успее да направи ясен пробив над 105.00, с цели в района на 106.00 – 106.75. Интрадей подкрепа е 103.55. Ясен пробив под това равнище може да отведе цената в неутрална зона за търговия, като посоката ще стане неясна. От дългосрочна перспектива, все още за предпочитане е низходящия сценарий, но е необходимо ясен пробив поне обратно под 102.45 за потенциално прекъсване на текущата възходяща корекционна фаза.

USD/CHF

Долар/франк направи възходящ импулс вчера, достигайки връх на 0.9893. Сигналите са бичи засега за тестването на 1.0000. Първата подкрепа е при 0.9850, чийто пробив може да отведе цената в неутрална зона за търговия, но колкото по-дълго двойката остава над 0.9800, за предпочитане е възходящия сценарий на този етап. Основните технически изгледи остават неутрални.

 

 

 Източник:  Admiral Markets


 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450

Коментари: 0