Oсновните валутни двойки за 21 януари

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Oсновните валутни двойки за 21 януари
148 ~ 3 мин. четене

EUR/USD

Евро/долар направи опит за покачване вчера, плъзгайки се отново над 1.0969, но пак не успя да се движи убедително над тази зона, след което се срина надолу и закри на 1.0891. Търговските сигнали остават неутрални в кратки срокове. Интрадей подкрепа се вижда на 1.0850, чийто пробив може да доведе до натиск надолу за тестването на 1.0800. В посока нагоре, важната съпротива е 1.0969. Ясен пробив и дневно закриване над това равнище може да предизвикат бъдещ бичи натиск за тестването на 1.1060 и тренд линията на съпротива. Фундаменталният фокус днес ще бъде върху пресконференцията на ЕЦБ. Цената все още се движи настрани без ясна посока от почти 7 седмици насам. Днес и утре ще има новини/данни със силно въздействие, които се очаква да бъдат катализатор на пазара и да дадат по-ясна посока на движение и по-добри възможности за търговия. Технически, колкото по-дълго двойката се задържи под тренд линията на съпротива, мечешкия сценарий би трябвало да остане силен.

GBP/USD

                                           

Паунд/долар беше колеблива вчера. Цената опита да се вдигне нагоре, сформирайки връх на 1.4218, но затвори по-ниско при 1.4189. Очакванията остават мечешки за тестването на 1.4050. Непосредствена съпротива е в района на 1.4235/50. Ясен пробив над това ниво може да отведе цената в неутрална търговска зона с тестване на 1.4300, но като цяло нагласите на пазара остават низходящи в тази фаза.   

USD/JPY        

Долар/йена направи опит за понижение вчера, достигайки дъно на 115.97, но закри деня по-високо на 116.95 и удари 117.47 по-рано тази сутрин. Както се вижда на четиричасовата графика имаме формация чук след отхвърлянето на движение под важната подкрепа 116.00, което предполага потенциален възходящ натиск. Сигналите са бичи в близка перспектива за тестването на 118.00 – 118.50. Въпреки това, низходящият сценарий остава валиден на този етап и само ясен пробив над 118.50 би трябвало да го прекъсне. Подкрепа за деня имаме на 116.50. Ясен пробив под нея може да отведе цената в неутрална зона за повторното тестване на ключовата подкрепа 116.00, която е нужно да бъде ясно пробита надолу, за да продължи низходящия сценарий.

USD/CHF


Долар/франк направи друго нерешително движение вчера. Няма промяна в техническите перспективи. Изгледите остават неутрални засега, но колкото по-дълго цената се задържи над тренд линията на подкрепа е вероятно биковете да останат водещата сила на пазара на този етап. Първата подкрепа си е при 1.0000, чийто пробив може да предизвика по-нататъшен натиск на мечките за тестването на 0.9950. В посока нагоре, 1.1050 остава ключова съпротива, която трябва да бъде ясно пробита нагоре за продължението на възходящия сценарий.

 

 

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Източник: Адмирал Маркетс

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в FCA на Великобритания: FRN 595450

Подкрепи Economic.bg