5 от най-забележителните домове по света

“Architectural Digest” избира тези невероятни имоти, пуснати в продажба по света

5 от най-забележителните домове по света
4745 ~ 2 мин. четене

Сан Клементе, Калифорния

„La Casa Pacifica” датира от 1927г. и е имение с гледка към океана, закупено през 1969 от президента Ричард Никсън. Къщата разполага с 5 спални, 6 бани, басейн, вила за гости и тенис корт. Цената е 75 млн. долара.

Санта Фе, Ню Мексико

Резиденцията разполага с „фон” от върхове на планини, като напълно се възползва от това с огромните си прозорци от пода до тавана и безбройните си площи за забавления на двора. Свежите  линии и лъскавите покрития разграничават минималистичния интериор. Къщата разполага с 3 спални, 4 бани, басейн и огромен двор. Цената е 3.9 млн. долара.

Салон дьо Прованс, Франция

Датираща от 15-и век, реновираната къща разкрива чара на френската провинция – екстериор от охра със сини щори. Вътре фреските на тавана, стените с мазилка „марморино” и „рустик” паркетите създават повече от уютна обстановка. Къщата разполага с 3 спални, 3 бани, отделни къщи за гости и персонал и градина с емблематични елементи. Цената е 4.5 млн. долара.

Рим, Италия

“Villa Grazioli”е постройка с преобладаващ стил на елегантност от старовремието. Къщата е феодално имение, построено през 1580 г. с цел да бъде дом на Кардинал Антонио Карафа. През 1998 г. имението е превърнато в бутиков хотел. Зад симетричните и грациозни линии на фасадата се крие серия от сводести стаи, пълни с многобройни детайли. Имението разполага с  13 спални, 6 бани, двор, наподобяващ парк и тавани, изрисувани с фрески от Бароковата епоха. Цената е 17.5 млн. долара.

Далас, САЩ

Тази резиденция датира от 2009 г. и е построена близо до градчето White Rock Creek. Къщата разполага с плъзгащи прозорци, разкриващи страхотни гледки от заобикалящите гори. Стъклен коридор свързва двете й части. В допълнение на това има и тераса на покрива, инфинити басейн, декоративно езерце, джакузи, 5 спални и 8 бани. Цената е 9 млн. долара.Подкрепи Economic.bg